Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Contact Us

Use the form on the right to contact us.

 

Name *
Name
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BOYNOO CANDLE CO.

JOURNAL

Kokosvoks er noe av det reneste man kan få og uavhengige kilder sier at den brenner 90% renere enn soyavoks, som også er kjent for å brenne rent. 

Boynoo duftlys er laget av ren økologisk kokosvoks tilsatt mild duft og eteriske oljer av høyeste kvalitet. Og det dufter ikke kokos, men kanskje en mix av sedertre, mynte og mandarin.
De med sarte neser kan glede seg, for lysene er laget med allergivennlige dufter og naturlige eteriske oljer. Ikke nok med det - alt er ekte håndverk, inntil minste detalj. 

BOYNOO CANDLE CO.

BOYNOO CANDLE CO.

Norske duftlys av ren økologisk kokosvoks

Kokosvoks er noe av det reneste man kan få og uavhengige kilder sier at den brenner 90% renere enn soyavoks, som også er kjent for å brenne rent. 

Boynoo duftlys er laget av ren økologisk kokosvoks tilsatt mild duft og eteriske oljer av høyeste kvalitet. Og det dufter ikke kokos, men kanskje en mix av sedertre, mynte og mandarin.
De med sarte neser kan glede seg, for lysene er laget med allergivennlige dufter og naturlige eteriske oljer. Ikke nok med det - alt er ekte håndverk, inntil minste detalj. 

 

Sotingen fra et vokslys laget av ren stearin eller parafin kan by på problemer for enkelte mennesker, spesielt for allergikere. Ettersom sot-partiklene som avgis ved brenning av petroliums-baserte lys er mikroskopiske, kan de trenge inn i de dypeste lag av lungene. Forskere advarer derfor om at barn, eldre og de som har luftveissykdommer som astma bør unngå eksponering for stearinlys-sot.

Ren økologisk kokosvoks avgir ingen sotpartikler, da voksen ikke er petroliums-basert, og dermed vil den kunne opprettholde ren luftkvalitet i hjemmet. Lyset soter ikke ned tak og vegger. Det sprer heller ikke kreftfremkallende partikler i luften vi puster i. Så disse lysene kan man brenne innendørs med god samvittighet. 

 

Foreløpig eneste norske produsent

Boynoo tror på bærekraftige og enkle håndlagede lys. Hvert enkelt lys helles rolig og nøye, med forsiktige bevegelser. Alt fra smelting av voks, montering av veker og stempling av etiketter gjøres for hånd. Lysene er laget med kjærlighet i Boynoos lille studio, foreløpig det eneste stedet i Norge hvor det kommersielt produseres lys basert på økologisk kokosvoks.

Prosessen med å lage kokosvoks innebærer å kaldpresse olje ut av kokosnøtt-kjøttet. I siste trinnet i prosessen rengjøres og filtreres innholdet til man får en kremet og vakker hvit voks. Boynoo bruker økologisk kokosvoks som brenner mye renere og langsommere sammenlignet med andre typer av voks. Kokosvoks brenner også mye kjøligere og er den perfekte følgesvenn til forskjellige typer dufter og eteriske oljer.

Hensyn til familien gikk først
Et familiehensyn lå opprinnelig til grunn for ideen med å lage duftlys av kokosvoks. 

Gründeren av Boynoo har alltid vært lidenskapelig glad i å brenne duftlys, men måtte moderere forbruket da et familiemedlem begynte å få reaksjoner. Selv har hun også hatt problemer med enkelte duftlys, ettersom hun er plaget med migrene.
”Dessverre har jeg ikke kunnet bruke duftlys i den grad jeg ønsket, ettersom jeg har familiemedlemmer med astma og allergier. Men det går helt fint når jeg nå kan brenne lys av kokosvoks med milde dufter basert på rene ingredienser.”
Tanken på at hun aldri ville kunne ta i bruk et eneste duftlys igjen var uutholdelig. Derfor har hun i snart to år researchet og testet ut forskjellige dufter og essenser i kombinasjon med ren, økologisk lysvoks. 


Lysene setter en i ulikt modus

”Etter x antall tester og blandingsforhold fant jeg en formula som alle ser ut til å tåle. Jeg var nær ved å gi opp tre ganger i løpet av denne perioden,” forteller hun og himler med øynene. Men duftlys er definitivt feelgood for den entusiastiske gründeren, som mener lysene setter en i ulikt modus.

”Hver enkelt duftmiks jeg blander, gir meg et minne om en person, en tid eller et sted. Det er utrolig hvordan et duftlys kan få deg til å kjenne på én type atmosfære den ene dagen, og gi en helt annen stemning en annen dag,” forteller hun.
”Det er nesten som terapi når jeg står og heller i en batch med MANTRA lys, med rolige bevegelser, akkompagnert av meditativ musikk i bakgrunnen. For ikke å glemme den ro-givende duften av lavendel og bergamot. Det frembringer ektefølt lykke,” stråler gründeren av Boynoo. 

 

Fordeler med Boynoo økologiske vokslys:

  • -ren økologisk kokosvoks

  • -inneholder allergivennlige dufter og eteriske oljer

  • -blyfri veke av ren bomull

  • -fri for petroliums-produkter

  • -ingen kjemiske fargestoffer

  • -fri for parabener og ftalater

  • -fri for palmeolje

  • -fri for soyavoks

 

-"BOYNOO kombinerer luksus, bærekraft og ekte håndtverk, ned til minste detalj."

 

 

Kontakt: